torsdag 19 november 2009

BFF's

Best Friend Forever. Bästis. Bästaste bästa vän. Ett tag hade jag panik för att jag inte hade någon bästis. Jag har haft två-tre personer i mitt liv som jag vid de olika tillfällena förmodligen skulle klassat som mina bästisar. Men det håller aldrig. Folk förändras. Situationer förändras. Och som jag nämnt tidigare är jag inte så himla tjejig. Och att ha en bästis är typiskt tjej-tjejigt.

Men när man är tonåring är det fruktansvärt jobbigt att inte ha en bästis. Jag umgicks med folk i gäng men de var ändå alla sammankopplade på djupare plan än gängplanet. Och det var jobbigt, såklart. Men det går över. Nu idag gör det mig ingenting längre. Jag har min sambo och ett antal nära vänner (som jag träffar alldeles för sällan!). Och det tillkommer hela tiden nya bekantskaper.

För mig är jakten på en BFF över. Jag orkar inte. Jag kommer aldrig vara någon (förutom sambons :P) första prioritet. Det finns ingen annan än han som i nuläget eller förmodligen någonsin kommer bry sig om mig villkorslöst. Eller som jag kommer bry mig villkorslöst om. Men det gör ingenting. Det är inte det viktigaste. Inte för mig. Jag har min familj. Och jag har min sambo. De är mina BFF's allihop.

Detta är en av de grejerna som jag kan känna att "samhället" har som krav på folk. Man måste vara socialt anpassad och passa in i den fina lilla mallen som kallas "normal". Men ju mer jag tänker på det desto mer inser jag att skit i vad allt och alla andra tycker och tänker om hur allt bör vara. Gör som du själv vill. Bara du mår bra!

4 kommentarer:

Malin sa...

Jag känner igen mig i väldigt mycket av det du skriver. Jag anser inte att jag har en sån bästis eller har haft för den delen heller som du beskriver men jag har ett par riktigt goda vänner som jag bryr mig och de bryr sig om mig.

Men allra viktigast för min är min underbara sambo och min hund. Och även mamma o syskon.

Li sa...

När jag reflekterar över det som du skriver om så inser jag att när jag själv var yngre då kunde man inte ha flera bästisar, it was one and one only. Men idag så skulle jag nog säga att jag har många bästisar som är mina bästa vänner på olika sätt/olika grunder.
Vänner är toppen.
och sambon, ja det är nog han ändå som är number 1 :)
känner igen mig i dina tankar :)

Ting sa...

Jag känner också igen mig lite i det du skriver.
Fast jag tycker vänskap är så himla komplicerat.
Jag har ett par tjejer idag som är mina riktiga vänner.
Men den enda bästisen är PeterPan.
Det finns liksom ingen annan som håller måttet enligt mina krav.

Det är alltid nåt jävla strul med tjejkompisar.
Och jag är så jävla trött på det.
Oj.
Vilket utbrott jag fick.
Tur det inte var i MIN blogg.

Chrissan sa...

Känner igen mig i det Ting skriver.
Min bästa vän är min man.
Känns lite sjukt.
Men sån är jag.
Och jag jobbar på att fixa några tjejpolare.
Men det jag måste lära mig är att jag duger som jag är. Och att de också gör det.