lördag 7 november 2009

Audition

VAAARNING FÖR LÅÅÅNGT INLÄGG! :)

Kommer ni ihåg vad jag skulle ut på idag? Instruktörsaudition! Har varit en fruktansvärt rolig, krävande, utmanande och spännande dag. Nonstop träning från 10:30 till 12:30. Jag som har så svårt för att äta på morgonen lyckades peta i mig en banan. Men med facit i hand kan jag säga att en grötfrukost motsvarande hade varit på sin plats.

Det spelade alltså ingen roll vilka pass man sökt som instruktör för utan alla var med på alla pass (2-3 låtar). Först ut var Body Vive som jag tänkte att det är peace of cake, det söker vi för. Men naha. Träningen i sig är inte jobbig eller besvärlig och har generellt sett en högre medelålder på passen just för att det är en sådan "mjuk" träning. Men min koordination ville inte alls samarbeta och det kändes som om jag gjorde världens magplask. Hej, jag heter Tjockolina och bör liknas med en elefant i en porslinsaffär. Typ.
Next up var Box vilket jag inte sökte eftersom jag är urkass på att hämta kraft nerifrån och hålla karden etc. Jag tycker det är grymt kul men jag är inget instruktörsmaterial. Men det var roligt och jag tog tillfället i akt att höja pulsen riktigt ordentligt och peppa min motståndare, så att de skulle se hur bra instruktör jag skulle bli :P
Sedan förflyttade vi oss upp till spinningsalen. Jag har sån panisk skräck för spinning fast jag har egentligen ingen aning om varför. Det är ju riktigt skönt! Men här höll jag mig alltså väldigt mycket i bakgrunden.

Därefter vart det dags för Body Combat. Jag sökte inte det heller eftersom jag inte kände att det var mitt forum men jag blev riktigt imponerad av mig själv, gav järnet och fick till ett par riktigt snygga slag. Och en puls högre än vad som kan vara normalt.

Sedan var det Body Jam. Jag vet inte vad det är men jag är ingen dansstjärna. Jag lyckades komma in i takten och utföra (de flesta... tsss...) rörelserna men jag ser stel och ansträngd ut. Då är jag mer armélik, lite fyrkantig och aerobic-aktig som passade bra in på Body Attack som motsvarade aerobics och step. Fast där fick jag inte heller till koordinationen och det var mycket studsande vilket fick mig att känna mig så jäkla klumpig! Och detta var ju ett av passen jag faktiskt hade sökt! Vad ska de tro om mig? De sitter där och gnuggar geniknölarna nu och frågar sig... Hur tänkte hon?! Men jag är bra på aerobics. Ge mig bara lite tid.
När dessa "mardrömslåtar" var över var det Body Pump-time. Vi var 25 sökande allt som allt, till olika pass och 21 av dessa hade Pump på sin lista. Men jag körde riktigt hårt och det kändes som om jag satte tekniken stenhårt och jag klistrade på mitt bästaste leende. Så detta är passet jag blev mest nöjd med. Även om konkurrensen är hård som sten.

Som nedvarvning hade vi Body Balance. Det är jag oxå helt okej på. Försöker komma in i ett flöde av rörelser så att de bildar en serie istället för lösryckta delar. Det var skönt. Och en perfekt avslutning på en mycket jobbig dag.
Jag tror det gjorde mycket att man visste att man var iakttagen. Att de granskade dig för att avgöra om du platsar. Om det kan bli något av dig. Jag var alldeles för dåligt förberedd vad gäller koreografi och så men jag gjorde mitt bästa. Och jag hade roligt! Ger de mig inte chansen att bli instruktör så förstår jag det, men likväl har jag haft en fantastisk dag med fantastiska människor som inspirerat och motiverat mig till att bli bättre. Det är vad jag kallar kärlek. Kärlek, svett och Gaino.

2 kommentarer:

Suzan sa...

Fan vad roligt!!!
Kul att du har fått testa så mycket!

Jag hejar på dig!

Pernilla sa...

Jävlar vilken lång audition. När jag blev instruktör körde vi ett Step 2 pass, var med på en liten intervju och vips var det klart…

Håller så klart tummarna hårt, när får du besked?

/Pernilla