lördag 3 oktober 2009

Poliser

Det finns inga som skapar prestationsångest såsom poliser. Som inlivar så mycket skräck som poliser. Folk får panik om de kör bil och möter en polis - kör 20km/h för sakta, överblinkar i rondeller så ingen fattar vad de vill, tillämpar vänsterregeln. Ja, ni fattar.

Jag skiter dock i vilket eftersom de kan inte göra mig något om jag sköter mig. De upprätthåller liksom ordningen. Och jag stör den inte. Men så igår fick jag höra en sak som gjorde mig alltså rent förbannad: Det var en tjej som hade blivit stoppad i fartkontroll, hon körde dubbelt så fort mot som var tillåtet. Dubbelt! Vi vet ju alla att kör man 31km/h för fort eller mer ryker körkortet. Men närå. Inte hennes. Man brukar dessutom få feting böter på x antal tusen kronor. Fick hon böter tror ni? Nej. Vad fan händer liksom? Låt det svida, för helvete! Ge henne böter så att hon får leva på nudlar resten av månaden. Och dra hennes körkort så kan hon ju försöka cykla för fort om hon vill. Nej, såhär får det fan inte gå till!

1 kommentar:

veronica sa...

Det är intressant det du skriver. Något jag själv brukar tänka på är att poliser gör mig osäkra istället för säkra, fastän jag aldrig har nåt att dölja. det känns ju helt fel.