Du behöver: (4 rejäla portioner)
Del 1:
500 g (nöt)färs. (Jag kör quorn)
2 rödlökar
5 pressade vitlöksklyftor
2 msk olivolja
Del 2:
1/2 dl rödvin (alt. vatten)
2 frp krossade tomater (400g/st)
1 burk tomatpuré (250g)
2 msk fond (efter smak, färs)
Spiskummin
Koriander
Paprikapulver
Del 3:
1 burk svarta bönor (400g)
1 burk stora vita bönor (naturella, 400g)
tabasco
Fräs/bryn del 1.
Tillsätt del 2. Låt puttra i 10 min.
Tillsätt del 3 och låt stå på svag värme 10 min.
(Smaka av med tabasco, salt och ev mer kryddor)
Kan serveras med bröd till (GI - såklart!)
Men jag gillar att äta den preciiis som den är!
Del 1:
500 g (nöt)färs. (Jag kör quorn)
2 rödlökar
5 pressade vitlöksklyftor
2 msk olivolja
Del 2:
1/2 dl rödvin (alt. vatten)
2 frp krossade tomater (400g/st)
1 burk tomatpuré (250g)
2 msk fond (efter smak, färs)
Spiskummin
Koriander
Paprikapulver
Del 3:
1 burk svarta bönor (400g)
1 burk stora vita bönor (naturella, 400g)
tabasco
Fräs/bryn del 1.
Tillsätt del 2. Låt puttra i 10 min.
Tillsätt del 3 och låt stå på svag värme 10 min.
(Smaka av med tabasco, salt och ev mer kryddor)
Kan serveras med bröd till (GI - såklart!)
Men jag gillar att äta den preciiis som den är!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar