onsdag 2 december 2009

Nya ViktVäktarna - Pro Points!

Detta inlägg är till er!

Förra veckan släppte alltså ViktVäktarna sitt sprillans nya program - ProPoints (PP). Jag har tidigare ätit 20 points (P) men ska nu äta 29 PP. P har varit baserade på kön, ålder, vikt, längd och aktivitetsgrad och det har varit lätt att räkna ut själv hur mycket man ska äta men så är det inte längre, formeln är en annan och man blir tilldelad sitt PP-antal av sin konsulent. (Besök ditt närmaste möte om du är intresserad!)

Så, vad är haken? frågar sig många. Och självklart är det inte som så att man hux flux kan äta 50% mer. Livsmedlen kostar ju såklart mer. PP är inte bara baserat på fett i förhållande till kcal (som P) utan här räknas fett, protein, kolhydrater och fiber. De har släppt lite på fettsnålheten (3% feta kostar lika mycket som 10%) och istället kostar kolhydraterna lite mer. DuoValen (ät dig behagligt mätt på X p!) finns kvar, proteinrika livsmedel för 5pp (3 tidigare p) och kolhyratrika för 7pp (4 tidigare p).

Tidigare har man själv fått spara P efter behov, upp till fyra per dag. Nu får man istället en veckobonus! Min ligger på 42 (!!!). Den får du fördela som du vill över veckan. 7 PP extra om dagen? Lördagsgodis? Vin på afterworken? GO!

Så, än så länge är jag helnöjd och gillar det nya programmet skarpt. Många är väldigt skeptiska. Men så är det väl alltid. Och själv klart är detta ingen huxflux idé utan något som tagit år att ta fram! Jag kan garantera att det är väl dokumenterat och väl prövat.

Några frågor?

3 kommentarer:

Kim sa...

Hur räknar man ut pro points?

Tjockolina sa...

Den nya formeln har, vad jag vet, inte "läckt" ut ännu och endast konsulenterna har uppgifter om detta.

Anonym sa...

haahahahahahhahaah ahha asså va leker du och ha handskar på dig när du gymmar asså HAHAHAHAHHAHA sluta lek grym