lördag 2 maj 2009

Sockerfritt = ajajaj

Jag blev så himla sugen idag när jag följde med familjen och handlade godis. Men så kände jag att neeej, det är INTE värt det! Men så hittade jag en liten special avdelning med sockerfritt godis. Superbra GI, påverkar inte blodsockret för fem öre. Superbt! Det kostade 10 kr. Jag slukade det på mindre än en sekund, tror jag.
Men sen hände något... Oj... Vilken magknip! Och vad det bubblar konstigt?! Det var inte bara gott, sockerfritt godis... Det var rena rensningskuren! Vad som passerar mina halsmandlar sätter godiset fart på. Med en gång faktiskt. Sånt brukar visa bra på vågen. Mindre trevligt dock.

3 kommentarer:

GI-Malin sa...

Vad bra att de är goda. Ser fram emot att prova och nu ännu mer ;-)
Det där m godiset har hänt mig också. Smällde i mig en ask delight extra karameller...och satt på toa i flera timmar...som sagt väldigt utrensande men inte så trevligt el skönt. =)

Finessan sa...

Oj då. :) Sötningsmedel är laxerande och det är kanske bra det så att man inte smäller i sig allt för mycket.

Det som kan vara värt att tänka på när det gäller sockerfritt med sötningsmedel, det är att det kan trigga igång sockerbegäret ordentligt. En del klarar inte av att äta det på grund av det.

Tjockolina sa...

Ja jag har verkligen lärt mig att även om det känns som det perfekta substitutet ska man nog tänka både en och två ggr :D

Själva sötsuget har jag faktiskt inget problem med *pepparpeppar* utan det brukar mer vara att jag är sugen på någonting och då får jag någonting. Jag är svammel-drottning :D